Ongebakken Vietnamese Loempia's
Blog

De Twee Beste Spring Roll Gerechten uit Vietnam

Onlangs zijn we naar Vietnam op reis geweest. Ondanks het feit dat het een beetje off-topic is van onze aardappelrecepten vonden we dit zo lekker. We moeten het gewoon met jullie delen. Gezond eten in Vietnam is niet moeilijk, aangezien de Vietnamese keuken een aantal van de gezondste gerechten ter wereld bevat. Het eten is bijna altijd bereid met verse ingrediënten en de meeste maaltijden zijn voorzien van een van groenten, fruit en kruiden. De verse Spring Roll, heerlijk.

De Vietnamese Loempia

Iedereen kent de Vietnamese loempia die je bij elke snackbar in Nederland kunt halen, echter zijn deze niet te vinden in Vietnam. Ze worden in Vietnam op een hele andere manier gemaakt en zijn veel minder vet en veel smakelijker. Ingrediënten die worden gebruikt voor de gefrituurde loempia zijn verschillend, afhankelijk van welke regio in Vietnam, maar bestaan meestal uit mager gehakt varkensvlees, zeekrabben of garnalen, paddenstoelen, gedroogde ui, eend- of kippeneieren, peper, zout en verschillende soorten kruiden.

Echter de meest smakelijke spring rolls (en gezonder) zijn niet de gebakken of gefrituurde versie, maar de verse spring rolls. Deze zijn vaak bereid met garnalen, varkensvlees, groenten, kruiden en rijstvermicelli verpakt in rijstpapier. Elke regio in Vietnam heeft zijn eigen versie van verse spring rolls. Hieronder staan de twee beste verse spring roll gerechten uit Vietnam (maar smaken verschillen).


1. Nha Trang Verse Spring Roll (Nem nướng Nha Trang)

Deze speciale spring roll komt uit Nha Trang en Phu Yen, in het het centrum van Vietnam. Het meest bijzondere van deze spring roll is dat er veel verschillende gerechten in zitten met een knapperig stuk rijstpapier.

Ingrediënten:

Wat moet bereid worden: Varkensvlees (400gr), meel (15gr), Cashew-olie (5 ml), suiker (1 lepel), bakpoeder (7gr), Het vette gedeelte van varken (100gr), zout (1 lepel), peper ( ½ lepel).

Bereiding:

Stap 1: Meng het varkensvlees. Was het varkensvet met kokend water en snijd het in kleine stukjes. Meng het varkensvlees na het blenden met het varkensvet, samen met bloem, zout, suiker, bakpoeder, cashew-olie, en zet het dan 8 uur in de koelkast.

Stap 2: Zet de varkensvlees mix aan een stokje en leg het vervolgens in de oven voor 10 minuten met 160 graden.

Stap 3: Rol het rijstpapier en doe het in de hete olie om het knapperige rijstpapier te maken.

Stap 4: Rol het vlees met knapperig rijstpapier en groente (inclusief mango, komkommer, salade) in het rijstpapier en dip het in de saus.

Fresh Springroll Saigon

2. Saigon Verse Spring roll (Gỏi cuốn)

Deze verse spring roll is een van de beste en meest gezonde loempia’s. Het heeft varkensvlees, garnalen en groente met een beetje pittige zoetzure vissaus.

Ingrediënten:

Noodle (600gr), garnalen (300gr), varkensbuik (300gr), 2 eieren, 1 wortel, 1 komkommer, olie, suiker, chilipoeder, vissaus, citroen, salade (200gr), cilandro (100gr)

Saus recept: meng 70ml vissaus, 60gr suiker, 40ml citroensap, 1/2 lepel fijngehakte knoflook, 1/2 fijngehakte peper.

Bereiding

Kook garnalen met een beetje zout.

Kook het varkensbuik.

Bak het ei tot dunne stukjes.

Rol ze allemaal samen met salade, garnalen, varkensbuik, gebakken ei en groente en dip het in de saus. We hopen dat jullie ze net zo lekker vinden als wij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *