Italiaanse Aardappelschotel
Blog

Een Romeins Italiaanse Aardappelschotel

Aardappels zijn al sinds tijden een onderdeel van het dieet van met name mensen uit het “Westen”. Voor de ontdekkingsreizen kenden Europeanen de waarde van de aardappel niet. Men had niet bedacht dat de aardappel door deze te koken eetbaar zou zijn. Deze ontdekking maakte een grote bevolkingsgroei mogelijk. Aardappel groeit namelijk makkelijk in veel klimaten en is rijk aan calorieën. Inmiddels is de aardappel niet meer weg te denken uit ons dieet. In dit artikel vertellen we meer over een heerlijke Italiaanse aardappelschotel.

Benodigdheden Italiaanse Aardappelschotel

Zoals veel Italiaanse gerechten is de versheid van de producten enorm belangrijk. De kruidenmix in deze aardappelschotel is van levensbelang voor de smaak van dit gerecht. We gebruiken daarom geen gedroogde kruiden, maar verse kruiden. De meeste, zo niet allemaal, kan je in de supermarkt krijgen. We hebben de volgende verse kruiden nodig:

 • Salie
 • Basilicum
 • Oregano
 • Rozemarijn
 • Spaanse peper
 • Knoflook

Om de kruidenmix te maken, bereiden we eigenlijk eerst een soort pasta voor zoals bij een verse curry. Met een vijzel of een blender mix je 3 blaadjes salie met 6 blaadjes basilicum, 1 blaadje oregano, 1 takje rozemarijn, 1 Spaanse peper en 2 teentjes knoflook. Voeg hier nog een scheutje olijfolie aan toe een snufje peper en zout. Deze pasta gebruiken we straks in de pan.

Wat Hebben we Verder Nodig?

Naast de kruidenmix hebben we natuurlijk ook nog de hoofd ingrediënten nodig. Natuurlijk mogen de aardappels niet ontbreken. De volgende producten hebben we nodig:

 • Dikke plak salami van 150-200 gram om in blokjes te snijden
 • 1 kilogram aardappels
 • 1 courgette
 • 1 rode ui
 • twee paprika’s
 • 125 gram Mozarella

De Bereiding van de Schotel

Het bereiden van de schotel is simpel, maar anders dan we gewend zijn. Deze schotel gaat namelijk niet in de oven, maar in de pan. Snijd de ui, de paprika’s, de courgette en de salami in ongeveer gelijke stukken.

Schil en kook de aardappels. Snijd de aardappels in plakken en bak dit samen met de gesneden groente en salami ongeveer 5 minuten op. Meng je kruidenpasta en de twee teentjes knoflook met het geheel en bak nog eens 5 minuten door. Nu heb je een simpele, maar heerlijke Italiaanse aardappelschotel.

Italiaanse aardappelschotel proeven in Rome

Tip van de Dag

Mocht je deze aardappelschotel lekker vinden, zou je deze eigenlijk een keer in Italië zelf moeten eten. De beste plekken om een goede Italiaanse aardappelschotel te nuttigen zijn toch wel de steden. Rome is bij uitstek de stad voor een goede aardappelschotel. Naast goede aardappelgerechten is er nog veel meer lekkers te krijgen in Rome. Hier vindt je de beste plekken om lekker te eten in Rome. Mocht je op reis gaan met je kinderen, kunnen we je aanbevelen om eens een kijkje te nemen bij de kinderboeken verzamelgids. Als je hier een leuk boek uitzoekt voor je op reis gaat, houd je de kinderen uren lang zoet tijdens de reis.

Bezienswaardighden in Rome

Er zijn vele traditionele restaurants in de buurt van de beste bezienswaardigheden in Rome. Als je naar Rome gaat, haal je nog meer plezier uit je trip wanneer je van tevoren wat onderzoek doet. Klik hier voor een overzicht van de beste bezienswaardigheden Rome.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *