Geen Bruine Bonen maar Kidney
Blog

Vijf Typen Voedsel die Helpen bij de Vet Verbranding

Als je wilt afvallen, is het met name belangrijk om te weten wat je in je mond stopt. Wat er niet in gaat is minstens even belangrijk als wat je er wel in stopt. Naast het eten van gezonde en natuurlijke voeding zonder conserveringsmiddelen en toegevoegde kleur – en smaakstoffen, kan je een aantal producten kiezen die de vet verbranding ondersteunen. In dit artikel zullen we korst stil staan bij deze ondersteunende voedingsmiddelen. Dit zijn de beste “fat burning foods“.

Bonen Soorten

Bonen zijn goed voor je omdat deze rijk zijn aan vezels en eiwitten. Ze zijn erg voedzaam en verteren langzaam. Dit helpt om insuline pieken te voorkomen, waardoor je minder snel trek hebt in suiker. Alle bonen hebben deze eigenschappen, tuinbonen kidneybonen, maar ook witte bonen en soja bonen.

Knoflook voor Vet Verbranding

Knoflook tegen Vet Verbranding

Knoflook bevat veel verschillende soorten vitamine, A, C en D. Voor de vet verbranding is allicine belangrijk. Dit heeft een anti bacteriƫle werking maar helpt ook bij het verlagen van de cholesterol. Allicine zit met name in verse knoflook en is een redelijk fragiele stof. Wanneer je knoflook verhit zal het grootste gedeelte van de allicine ontbinden en verdwijnen. Je zal dus met name vet verbrandende effecten hebben van rauwe vers geperste knoflook. Je kan deze dan ook het beste in je gerecht doen nadat het de pan heeft verlaten. Heeft ook erg goede voordelen voor de gezondheid van je huid.

Appel Cider Azijn

Niet iedereen vindt het even lekker. Het is erg zuur. Het is juist het zuur in Apple Cider Azijn dat helpt bij de vet verbranding. Dee zuren zorgen dat de spijsvertering versnelt. Het zorgt tevens voor een verminderd opname van vetten. Het wordt bijna beschouwt als een wondermiddel. Sommige mensen zweren erbij en zeggen dat het helpt tegen hoofdpijn. De Cider azijn is met name goed te gebruiken in salades. Mocht je het echt niet lekker vinden, kan je ook een theelepel azijn mixen met een glas water en dat achterover klokken. Wanneer je dit twee keer per dag doet, krijg je het beste resultaat.

Uien voor Vet Verbranding

Ui helpt evenals knoflook bij de reiniging van het lichaam. Hierdoor zijn niet alleen goed tegen het verbranden van vet maar ook voor de huid. Naast deze eigenschappen bevatten uiten ook een degelijke portie vitamine C. Ook hier geldt dat rauwe uien meer voedingswaarde behouden dan verhitte uien. Maar ook verhitte uiten zijn nog steeds goed voor je.

Rode Bieten

Deze aardse smaken worden ook niet door iedereen op waarde geschat. De biet ondersteund de stofwisseling en versnelt de afbraak van stoffen die het lichaam niet nodig heeft. Daarnaast werken bieten als af drijvers van vocht en ondersteunen zij de werking van de nieren en de lever. Kan erg lekker zijn met wat sla wat weer een afremmende werking heeft op het omzetten van suikers en helpt bij het in stand houden van de bloedsuikerspiegel.

Dit was onze Top 5. Mocht je meer informatie willen , kan je ons altijd even benaderen. Naast deze top 5 zijn er nog tientallen anderen groente en fruitsoorten die erg goed zijn voor de vet verbranding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *