Water destilleren
Keukenapparaten

Waarom wij ons Water tegenwoordig Destilleren

Steeds meer mensen destilleren tegenwoordig hun water. Waarom doen ze dat eigenlijk? Ook wij zijn begonnen met het destilleren van water en delen graag onze redenen met jou.

Kraanwater niet schoon genoeg

Hoe schoon het water is dat bij jou uit de kraan komt, verschilt sterk per regio. We kennen allemaal wel de verhalen over water drinken uit de kraan in het buitenland. In werkelijkheid hebben we in Nederland niet een grote waterbron en waterfabriek.

Dit betekent niet alleen dat het water dat je drinkt per regio verschilt van bron, maar ook van verwerkingsproces. Zo kan het zijn dat de ene regio meer chloride toevoegt aan het water dan een ander. Ook kan het zijn dat de ene bron meer of minder bacteriën en micro plastic heeft dan een andere bron. Het lijkt erop dat kraanwater ook steeds minder schoon wordt (bron).

Water destilleren maakt het super schoon

Gelukkig kan je zelf gemakkelijk iets doen aan water dat vol zit met chloor. Je kunt het water destilleren door middel van een water destilleer apparaat.

Het werkt vrij simpel. Je doet kraanwater in het apparaat. Het water wordt verwarmd totdat het verdampt (stoom). De stoom wordt opgevangen en gecondenseerd en druppelt als schoon water in het reservoir. De chloor en micro plastic deeltjes verdampen niet mee en blijven achter als residu.

Sommige dure apparaten hebben naast hun destillatie proces nog een extra uv lamp die bacteriën doodt. Deze zijn wat ons betreft overbodig gezien de destillatie voor meer dan 99,99% bacterien doodt.

luxe water destilleer apparaat voor water

Zorgen met betrekking tot het destilleren van water

Wanneer je verhalen hebt gehoord over dat water destilleren slecht voor je is, bekijk dan eens dit artikel over het maken van gedistilleerd water. Hier wordt kort en duidelijk uitgelegd wat de meest voorkomend misvattingen zijn over het destilleren van water.

Belangrijke Informatie

Gedistilleerd water is niet alleen vrij van bacteriën, chloriden en plastic en andere chemicalien maar ook van kalk. Kalk bestaat voor een deel uit zouten en mineralen die goed zijn voor ons lichaam. Het achterblijven van deze deeltjes kun je meten met een tds meter.

Wanneer je gedistilleerd water drinkt is het goed om je te realiseren dat je lichaam deze mineralen wel nodig heeft. Maak je geen zorgen. Deze mineralen zijn ook uit tal van andere voedingsproducten te halen zoals groente en fruit, maar ook uit veel andere dingen die je dagelijks eet.

TDS Meter van Elixerwater
Verkrijgbaar bij Bol.com voor 20 euro

Wat is een TDS Meter?

TDS staat voor total dissolved solids, wat zoiets betekent als totaal opgeloste hardheden. In water bestaan deze hardheden bijvoorbeeld uit zouten zoals kalk. Wanneer er zich veel kalk bevind in kraanwater spreken we van hard water.

Een TDS meter wordt gebruikt om te meten hoeveel van deze hardheden nog over zijn in water.

Wie gebruiken een TDS Meter?

Naast mensen die deze meters voor hun beroep gebruiken, denk bijvoorbeeld aan laboranten, werden TDS meters eigenlijk alleen gebruikt door mensen met een aquarium. Inmiddels is hier een extra groep bijgekomen, mensen die hun water destilleren.

Wanneer je jouw water hebt gedestilleerd, wil je natuurlijk wel weten of de kwaliteit van je water ook daadwerkelijk is veranderd. Voor de eenmalige aanschafprijs voor ongeveer 15 a 20 euro heb je zo’n meetapparaat. De voordeligste tds meter die wij hebben kunnen vinden kost 12,90 euro.

Mensen met een aquarium willen nog weleens een duurdere variant aanschaffen. Deze bevindt zich dan constant in het aquarium en is gekoppeld aan een monitor. De prijzen van deze TDS meters beginnen vaak bij 100 euro. Hier vind je en overzicht van alle TDS meters verkrijgbaar via Bol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *