Blog

Zoete Aardappel op de BBQ Bereiden

Het wordt steeds populairder om naast vlees ook groenten te bereiden op de bbq. populaire groenten om op de BBQ te bereiden zijn onder andere courgette, mais en aubergine. Ook de aardappel is een groente. Niet veel mensen weten echter dat je deze erg makkelijk kunt poffen op de bbq. Gewoon tussen de kolen. Een groente die in het algemeen aan populariteit wint, is de zoete aardappel. Je kan de zoete aardappel op de BBQ ook erg goed bereiden. Dit is hoe je dat het beste kunt doen.

Zoete aardappel op de bbq bereiden

Zoete Aardappel op de Barbecue

Het verschilt een klein beetje per barbecue soort hoe je de aardappel het best kan bereiden. Voor een gas bbq werkt dit net weer even anders dan voor een houtskool variant. Wellicht heb je de nieuwe energie zuinige pellet grills of pellet barbecues ook voorbij zien komen. Deze laten we voor nu even achterwege, omdat deze in Nederland nog niet zo bekend zijn. We gaan er dus even vanuit voor het gemak dat je een gas of houtskool barbecue gebruikt.

De Voorbereiding

  • Begin met het voorverwarmen van de barbecue. Zorg ervoor dat deze niet meteen op zijn aller heetst is. In het geval van de houtskool BBQ dus niet gelijk alle kolen op het hete vuur. Je kan natuurlijk ook eerst andere producten die meer hitte nodig hebben grillen en wachten met de zoete aardappel tot de barbecue weer wat is afgekoeld.
  • Smeer het grill rooster van de barbecue in met wat olie. Als de bbq daadwerkelijk al wat is afgekoeld kan je olijfolie gebruiken. Indien de barbecue nog heet is, gebruik dan een olie die hittebstendig is zoals geurloze kokosnoot olie.
  • Snijd de zoete aardappel in plakken zo dik als een vinger. Laat de schil eromheen zitten. Deze kan je er later gemakkelijk afhalen. Je kan deze ook eten, maar niet iedereen vindt dit lekker.
  • Smeer ook de plakken aardappel in met olie en bestrooi deze met wat zout. Nu ben je klaar om de zoete aardappel op de BBQ te bereiden.
  • Grill de aardappel plakken vijf minuten per kant en je hebt heerlijke zoete aardappel. Indien je een houtskool BBQ gebruikt, heb je ook nog eens een lekkere rookgeur.

Lekker voor bij de BBQ

Vaak vinden mensen een frisse salade bij al die heftige bbq gerechten wel fijn. Al dat rokerige vlees en groenten. Zelf vinden wij een verse Vietnamese springroll erg lekker om toe te voegen aan onze BBQ sessie in plaats van een salade. Het eet lekker makkelijk met de handen en is ook nog eens erg simpel om te bereiden. Een echte aanrader wat ons betreft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *